başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Entegre klinik dendiğinde anlamamız gereken şey, o klinikte farklı dalların birleşerek tek bir çatı altında bulunduğudur.

Örneğin diş alanındaki dalları bir sayalım:

Endodonti
Periodontoloji
Pedodonti
Ortodonti
Restoratif Diş Hekimliği
Protez
vs..
Bir diş kliniğinde kanal tedavisi uygulanabiliyor, diş eti hastalıklarının tedavisi yapılabiliyor, çocuk diş hekimi bulunuyor ve diş bozuklukları düzeltilebiliyorsa bu klinik entegre kliniktir zira dişin farklı dalları tek bir çatı altında toplanmış demektir.

Peki entegre literatürde bir bölüm olmalı mı?

mezun olduktan sonra diş hekimliği tamamıyla entegre olmuş oluyor peki öğrencilikte de bu şekilde olamaz mı? muayene ettiğimiz hastanın a dan z ye tedavilerini tamamlamak yararlı olurdu.

Entegre bölümü olan okullar hangileri ve nasıl bölüm yürüyor ?
klinik açmak için para biriktirme taktiği, tabi doğu yada yurtdışı çıkarsa :D
Masseter kasına yapılan botoks işlemidir. Diş sıkma (bruksizm), gece uyurken diş gıcırdatma problemlerini çözmek için uygulanır.
Gece gündüz farketmeksizin her stresli anımda (olmadığımız bir an mı var) diş sıktığım için yaptıracağım. Ortodontik tedavi sonrası plak takıyorum ama plak varken bile sıktığım ve artık sıkma sonucu oluşan ağrıya dayanamadığım için botoksa karar verdim.
Yaptırdıktan sonra deneyimlerimi paylaşırım. Var mı yaptırıp deneyimlerini paylaşmak isteyen ?
alt çene hareketlerine bağlı olarak alt ve üst çene dişleri arasındaki sentrik oklüzyonun bozulması ve bazı karşıt çene dişleri arasında değimlerin ortadan kalkmasına denir.
Eritrosit membrani üzerinde sodyum potasyum pompasının işlevinin bozulması sonucunda hücre içinde sodyumun birikmesi sonucunda eritrositin su çekip akabinde şişip patlaması durumu.
sağlam bir irade, iyi bir yoldaş, uykusuzluğa direnç, saatlerce aynı yerde oturmaya alışkanlık.
Ön ağız boşluğudur. Önde dudaklar ve yanaklar, içte diş arklarıyla sınırlı bölgedir.
Mahşer günü hesaplaşacak insan topluluğu. O arkadan çevrilen işler, birbirinden çalınan hastalar, asistana yanlış yapıp grubu yakmalar... Hepsi bu gruptadır. Birlik beraberlik yoksa zor olan staj barajlarıyla beraber hayatınızı cehenneme çevirir.
Kadının beyanı esastır martavalı yüzünden mahallenin şiddetine maruz kalan tecrübeli meslektașımıza geçmiş olsun
carabelli tüberkülü, tuberculum anomale, macar bilim insanı ve diş hekimi georg carabelli’nin ismiyle 1842 yılında adlandırılan, genellikle üst (maxillary) molar dişlerde ekstra bir çıkıntı olarak gelişen yapıdır. İlk tanımlamayı Carabelli yapmış ve anatomik terminoloji olarak tuberculum anomalus‘u önermiştir. çıkıntı, en sık olarak birinci molar dişte görülmekle birlikte nadir olarak ikinci ve üçüncü molar üzerinde de gözlenmiştir. carabelli tüberkülü bireyde hiç bulunmayacağı gibi, çeşitli formlarda ve farklı dişlerde bulunabilir. genetik geçişli olup en sık olarak avrupalılarda (u-80) görülmekle birlikte daha seyrek olarak pasifik insanlarında (5-45) bulunur.
Hastanın dişlerinin önceki hali ve prosedür sonrası halinin ya yana konup paylaşıldığı sayfalardır. Bu tarz reklamların yasak olduğunu söyleyenler vardır. Ama bendimce bir sorun yok, (bkz:)stalklanası sayfalar
Özelde çalışınca daha çok anlaşılan durum. Batıda isen bilmiş ve ukala hasta ile uğraşıp yine de hekimlik yaptığını hissedersin. Doğuda isen cahil ve anlamaz hastalarla uğraşıp sadece fonksiyonu yerine getiren, acıyı dindiren teknisyene dönüşmüş hekim gibi hissedersin.
cv nizde diş hekimliğinden başka her şey olur, benimkinde c programlama bile var
henüz 2.turu atamadığı için öyle diyordur büyük ihtimal, 3.tur bittiğinde bi baktım kanka slaytlara cümlesini kuracak kişidir aynı zamanda
bana şu sıra şöyle bir zulüm yaratan diş;
görsel

evet saygı değer dişçiler bana yardım edin.
3. Sınıfa geçeceğim, tek başarısız dersim anatomi, sınıfta kalır mıyım?
Alttan alma imkanı var mı? Veya daha önce anatomiyi alttan alan oldu mu?